Exotisch fruit

Een greep uit ons aanbod van exotische vruchten, informatie over de seizoenen en landen van herkomst.

Ananas

Altijd extra zoete ananas. Beschikbaarheid: zo goed als het hele jaar rond. Origine: Costa Rica, Panama.

Ananaskers/Physalis/Kaapse Goudbes

Zoetzure besjes, die ook goed gaan bij kaasgerechten en yoghurt. Beschikbaarheid: het hele jaar rond. Origine: Vooral Colombië.

Avocado

Meerdere variëteiten, we verkopen meestal eetklare avocado’s. Beschikbaarheid: het hele jaar rond. Origine: Spanje, Israël, Peru, Zuid-Afrika, Marokko, Chili.

Bananen

Chiquita hebben we altijd. Daarnaast bieden we ook Bonita en/of Fyfes aan.

Beschikbaarheid: het hele jaar rond. Origine: Costa Rica, Panama, Ecuador.

Cherimoya

De Spaanse cherimoya’s zijn echt heerlijk en nog maar weinig gekend. Unieke smaak.  Beschikbaar van oktober tot april uit Zuid-Spanje. Zelden aangevoerd van buiten Europa.

Dadels

Het ganse jaar verkrijgbaar. We werken o.a met medjool dadels en deglet noor, maar hebben ook Iraanse variëteiten en zelfs verse dadels in het seizoen.  Aanvoer vooral uit Israël en Iran.

Kaki-Persimon/sharon

De oude kaki rassen konden wrang smaken als ze niet zeer rijp waren, met de komst van de Rojo Brillante variëteit uit Spanje is de wrange nasmaak volledig verdwenen. Smaakt heerlijk zoet.

Sharon behoort tot de familie van de kaki’s, maar is platter en hoekiger van vorm. De sharons zijn over het algemeen heel zoet en bevatten geen looizuur en hebben dus geen wrange nasmaak. Aanvoer vooral uit Spanje en Israël van oktober t/m maart.

Kokosnoot

Het ganse jaar verkrijgbaar uit diverse landen.

Litchi’s

Heerlijk, zoete litchi’s in ons aanbod van december t/m februari. De herkomst is dan van Mauritius en Zuid-Afrika.

Mango by air (Vliegtuigtransport)

Dé beste kwaliteit mango’s, deze worden steeds rijp geoogst en per vliegtuigtransport geïmporteerd. Duurder, maar elke cent waard! De beste mango’s zijn bij ons te krijgen van december tot juli. De voornaamste importlanden zijn Peru, Brazilië, Mexico, Ivoorkust, en Senegal.

Nashi peren

Deze speciale peren, ook appelpeer genoemd, vanwege zijn appelvorm, wordt gegeten zoals een appel. De smaak lijkt op een combinatie van peer met een vleugje ananassmaak en honing.

Aanvoer vanuit China van september tot april.

Papaya

We verkopen papaya’s bijna het hele jaar rond. Een heerlijk zoete supergezonde vrucht.

Passiefruit

Steeds topkwaliteit passiefruit in ons aanbod.  We verkopen zowel paarse als gele rassen. De paarse hebben een zoet-zure smaak, de gele zijn reuzegroot en smaken vooral zoet. Aanvoer vanuit Colombië en Vietnam.

Pitahaya

Ook wel drakenfruit genoemd is een heerlijke, nog weinig gekende vrucht. De prachtige kleuren trekken echt aan om het te proberen. Zelden aanvoer naar Europa en dus vrij exclusief.