Hard fruit

Appels

Meer informatie over soorten appels & peren die wij verkopen, wanneer het in seizoen is en wat de herkomst is.

Wij hebben steeds een zeer groot aanbod van appels! Je kan bij ons alle belangrijke Belgische en internationale rassen vinden.  Enkele variëteiten die we verkopen: Jonagold, Elstar, Golden Delicious, James Grieve, Delbar Estivale, Pink Lady, Jazz, Kanzi, Braeburn, Cox Orange Pipin, Granny Smith, Schone van Boskoop én meer…

Beschikbaarheid

Het jaar rond, het Belgisch seizoen loopt van eind augustus tot en met april.  Origine: België, Nederland, Frankrijk, Chili, Argentinië.

Bewaren

Appels worden best koud bewaard, niet hoger dan 10°C, gescheiden van bananen, want anders rijpen ze te snel. Behandel appels met zachtheid anders krijgen ze blutsen, op deze plekken zal het snelst bederf optreden.

Kwaliteit en rijpheid

Appels kun je het beste rijp eten, maar niet te rijp, dan kunnen ze melig worden.

Gebruik

Afhankelijk van het ras, meestal vers, ook verwerkt tot appelmoes, in fruitsalade, gebak en desserts en heerlijk in de oven.

Wist je dat?

Appels grote hoeveelheden polyfenolen bevatten, die werken als anti-oxidanten. Deze stoffen bevinden zich zowel in de schil als in het vruchtvlees. Polyfenolen verminderen cel oxidatie en dit is gelinkt aan een verminderd risico op cardiovasculaire ziekten.
Appels onoplosbare vezels bevatten, die goed zijn voor een goede darmwerking en transit. Ze bevatten ook oplosbare vezels, zoals pectine. Deze oplosbare vezels voorkomen de afzetting van cholesterol in de bloedvaten, wat helpt om atherosclerose en hartziekten te voorkomen.

Peren

Steeds verschillende perenrassen. De Belgische peren zijn de beste en we verkopen ze van eind augustus tot april/mei. De belangrijkste rassen zijn Conference, Doyenne du Comice, Durondeau, Bureé Hardy.

Origine

Voornamelijk België, met kleinere hoeveelheden van Frankrijk, Spanje en Nieuw-Zeeland.

Bewaren

Peren worden best bewaard op maximum 7° Celsius, gescheiden van bananen.

Behandel peren met zachtheid, te hard knijpen in de peren, veroorzaakt putjes, op deze plekken zal het snelst bederf optreden.

Kwaliteit en rijpheid

Peren eet je het beste rijp, dan smaken ze het zoetst en zijn ze het meest sappig. Eet ze zeker niet te hard, dat maakt ze moeilijker om te verteren.

Gebruik

Vooral vers, maar ook gestoofd heerlijk.

Wist je dat?

Peren hebben een sterke vochtafdrijvende werking, ze zijn hulpvol tegen constipatie en slechte vertering. Peren zijn net als appels een goede bron van wateroplosbare vezels, die goed zijn voor hart en bloedvaten.  Regelmatige consumptie van peren kan resulteren in een mooiere huid en glanzend haar.