Zacht fruit

Enkele soorten die wij verkopen, wanneer het in seizoen is en wat de herkomst is:

Aardbeien

De verkoop van verse aardbeien is één van onze specialiteiten, we hebben al vroeg op het seizoen heerlijke rassen. We verkopen vooral Belgische aardbeien. We verkopen ook speciale framboosaardbeien, ananasaardbeien en perzikaardbeien.

Abrikozen

Beschikbaarheid: van mei tot en met augustus. Origine: Spanje, Frankrijk.

Blauwbessen

Bijna het hele jaar rond, het Belgisch seizoen loopt van mei t/m oktober. Origine: België, Nederland, Spanje, Portugal, Marokko, Chili.

Braambessen

Topmaanden zijn van juli t/m oktober. Daarnaast het ganse jaar import product te verkrijgen. Origine: België, Nederland, Spanje, Portugal, Chili.

Druiven

Het ganse jaar door steeds verschillende soorten. Topmaanden zijn juli tot november, met aanvoer vanuit de laars van Italië (Puglia). Hiernaast vooral verkrijgbaar uit Zuid-Afrika, Chili en Peru.

Frambozen

Belgische teelt van mei t/m oktober. Belgische frambozen behoren tot de beste in de wereld! Hiernaast bijna het hele jaar rond verkrijgbaar ondermeer van Spanje, Portugal.

Kersen

Kersen behoren tot onze beste verkopende vruchten, we hebben steeds een mooi aanbod van deze zoetjes. Topmaanden zijn mei, juni, juli en augustus. Onze kersen zijn vooral van België, Spanje, Frankrijk maar kunnen ook uit de Verenigde staten en Argentinië komen.

Kiwi groen

Aanvoer vanuit Nieuw-Zeeland van mei tot januari. Vanuit Italië en Frankrijk van december t/m mei.

Kiwi geel

Aanvoer vanuit Nieuw-Zeeland van juni t/m november. Vanuit Italië van december t/m februari.

Krieken

Belgische noordkrieken zijn top! Ze zijn enkel verkrijgbaar gedurende een korte periode, meestal  in de maanden juni, juli en augustus, afhankelijk van seizoen tot seizoen.

Piel de sapo meloen/Spaanse groene meloen

Een heerlijke Spaanse meloen die vooral verkrijgbaar is in de maanden mei, juni, juli en augustus. Buiten deze maanden ook aanvoer van goede kwaliteit vanuit Brazilië.

Cavaillon/Charentais meloen

Cavaillon meloenen zijn meloen van het Charentais type. De échte Cavaillon kwam natuurlijk uit Cavaillon zelf… Intussen is de productie zo groot, dat onmogelijk alle Charentais meloenen uit Cavaillon kunnen komen! Ze zijn heerlijk zoet en hebben een gladde schil en oranje vruchtvlees.

Canteloup meloen

Lijkt op Charentais, maar heeft een ruwe schil. Deze meloen wordt doorgaans aangevoerd van buiten Europa en is van smaak en aroma toch wat ondergeschikt aan de Cavaillon/Charentais meloen. We verkopen ze enkel als er geen charentais meloenen te verkrijgen zijn.

Galia Meloen

Vroeger was de Spaanse Galia meloen altijd top. Sinds de introductie van long life meloenen (om de houdbaarheid te verlengen) is smaak echter sterk achteruitgegaan, een spijtige evolutie.  We krijgen de echte originele Spaanse Galia, nog maar met mondjesmaat binnen. Het seizoen loopt van juni t/m september.

Perziken en nectarines

Steeds mooi aanbod van de beste Franse, Spaanse en Italiaanse nectarines en perziken. Seizoen loopt van mei tot september.